Qué fer a Nova York a l'estiu


Qué fer a Nova York a l'estiu  

A l' estiu els turistes omplen Nova York i a més a més fa molta calor, però tot no és dolent. Nova York ofereix moltes possibilitats a l 'estiu que no podràs gaudir en altres èpoques de l'any.

L'estiu és amb diferència l'època de l'any en què més turistes visiten Nova York. Si a més a més li afegeixes que la calor sol ser sufocant i que els hotels i vols són més cars, és evident que no sembla la millor època per visitar Nova York.

Per a aquells als quals no els desanimin aquests petits inconvenients o que simplement no puguin escollir una altra època de l'any per viatjar a Nova York, tenim una bona notícia. Afortunadament no tot són inconvenients també hi ha avantatges, hi ha activitats que només pots realitzar si visites Nova York a l'estiu i encara que és difícil aconseguir bons preus, buscant ofertes, utilitzant un bon  comparador de preus, i reservant amb molta antelació, el viatge sempre pot sortir una mica més econòmic.

Recorda que si tens algun dubte sobre Nova York, o sobre algun dels molts llocs interessants a visitar a Nova York, pots preguntar al fòrum de Nova York i segur que algun membre de la comunitat et podrà ajudar.

Si el viatge que estàs preparant a Nova York és el teu primer viatge als Estats Units et recomanem que llegeixis el post Què has de saber abans de viatjar a Nova York ?

Celebracions del Dia de la Independència dels Estats Units

A Estats Units celebren cada 4 de juliol la seva festa nacional. En aquest dia de 1776 a Pennsilvània es va signar la declaració d'independència que havia redactat Thomas Jefferson, on es deixava de reconèixer la sobirania de l'imperi britànic i definia a les tretze colònies nord-americanes com tretze nous estats sobirans ( d'aquí el nom d'Estats Units de Nord Amèrica ).

Per a sorpresa de molts aquesta data tan assenyalada a Nova York no es celebra amb una desfilada, com seria d'esperar, sinó amb un espectacular castell de focs artificials que paralitza literalment la ciutat durant unes hores, ja que l'acostumen a veure en directe més de tres milions de persones entre turistes i habitants de Nova York.


Celebració del quatre de Juliol a Nova York. Dia de la independència dels Estats Units

Castell de focs artificials del 4 de Juliol ( by Dan Nguyen )

Desfilada del Dia Nacional de Puerto Rico

Curiosament la desfilada de reivindicació nacional més espectacular que es pot veure cada any baixar per la cinquena avinguda és la que celebra la comunitat porto-riquenya de Nova York per reivindicar la seva identitat, la seva cultura i per què no dir-ho les seves ganes de ser independents dels Estats Units. Nominalment l'illa de Puerto Rico és un Estat Lliure Associat als Estats Units, però la realitat és que econòmicament té una dependència total i molts porto-riquenys consideren que se'ls tracta com a una colònia.


Celebració del dia nacional de Puerto Rico 1
Celebració del dia nacional de Puerto Rico 2

La desfilada es celebra el segon diumenge del mes de juny i és molt espectacular. Hi participen més de 80.000 persones i no és fàcil trobar un forat a la cinquena avinguda des de on contemplar la desfilada, atès que assisteixen més de dos milions de persones.

Manhattanhenge

Si tens la sort d'estar a Nova York a finals de maig o principis de juliol podràs assistir a una posta de sol molt espectacular. Hi ha dos moments únics de l'any a Manhattan en què quan el sol es posa queda perfectament alineat amb els carrers numerats de l'est a l'oest, oferint l'oportunitat de realitzar fotos de pel·lícula. Aquest fenomen és conegut com manhattanhenge, alguns ho han definit com la posta de sol més bonica del món, encara que per no faltar a la veritat s'ha de dir que hi ha molts punts de la ciutat que ofereixen capvespres o postes de sol potser no tan espectaculars però igual d'inoblidables durant gran part de l'estiu.

Aquest fenomen natural té lloc dues vegades a l'any, al maig i juliol durant dos dies consecutius, el primer dia es veu el sol complet a l'altura del sòl, a això se li denomina el Full Sun on the Grid i al dia següent es contempla el mateix fenomen però únicament s'observa la meitat del sol, per la qual cosa se l'anomena Half Sun on the Grid. A l'hivern es repeteix aquest mateix fenomen però durant la sortida del sol.


Manhattanhenge

Manhattanhenge

El manhattanhenge té lloc gràcies a la reordenació i alineació d'edificis i carrers que es va iniciar el 1811. Fins a aquesta data la construcció a Manhattan era totalment anàrquica.

El nom de manhattanhenge té el seu origen en la comparació d'aquest fenomen amb el que es produeix a Stonehenge (Anglaterra) quan en el solstici d'estiu el sol s'alinea amb el monument megalític.

Per gaudir d'aquest espectacular fenomen cal anar als carrers 14, 23, 34, 42 o 57 i és recomanable arribar com a mínim amb mitja hora de temps i gaudir de tot el capvespre.

Així que ja saps, si tens la fortuna d'estar a Manhattan el proper 12 de juliol no t'oblidis de mirar cap a l'horitzó al voltant de les 20:20 de la tarda, o el 13 de juliol a la mateixa hora, segur que t'encantarà!

Teatre gratis a Central Park

Durant l'estiu disposes d'una gran oferta d' activitats culturals a l'aire lliure a Central Park. Moltes d'aquestes activitats pots gaudir-les de forma gratuïta i inclouen tant representacions d'obres de teatre com concerts de música clàssica, jazz, òpera o rock.

És tot un clàssic dels estius a Nova York assistir a la representació d'una obra de teatre de Shakespeare el Teatre Delacorte de Central Park, que està ubicat al costat del Castell Belvedere. Entre juny i agost es solen representar dues obres diferents. Al 2018 es van representar Otel·lo i Twelfth Night .


Teatre Delacorte Central Park

Teatre Delacorte Central Park

L'entrada de Central Park més propera i directa al Teatre Delacorte es troba a 81st Street / Central Park West (veure mapa). Per arribar a aquesta entrada de Central Park pots utilitzar les línies B i C del metro i baixar a la parada del carrer 81. També pots arribar al teatre des de la 79th Street / Fifth Avenue (veure mapa) utilitzant la línia 6 del metro i baixant a la parada del carrer 77.

Pots aconseguir entrades gratis per Shakespeare in the Park

Amb una mica de sort i dedicant-li una mica de temps pots tenir entrades gratis per aquestes representacions de Shakespeare in the Park. Per aconseguir-les hauràs d'anar el dia de l'actuació el Teatre Delacorte ( veure mapa ) a les 12 del migdia i fer la cua. Has d'arribar amb força temps d'antelació ja que les cues solen ser llargues i hi ha un nombre limitat d'entrades gratuïtes. Es lliuren 2 entrades per persona ( inclosos nens majors de 5 anys ). Per obtenir entrades gratuïtes, has de disposar d'identificació d'usuari de teatre públic ( si no la tens pots aconseguir-la en aquest enllaç ).

Pots obtenir més informació sobre Free Shakespeare in the Park i consultar el calendari de representacions en aquest enllaç.

Concerts gratis de Jazz, Opera, Rock

Una altra opció interessant per als que visiten Nova York a l'estiu són els concerts gratuïts que tenen lloc als principals parcs de la ciutat ( Free Concerts in the Park ).

Hi ha opcions musicals per a tots els gustos. Una de les més interessants són els 100 concerts que inclouen tot tipus d'estils i que ofereix durant tot l'estiu el Summerstage Festival ( Jazz, Hip Hop, Opera, Rock, ... ) en 18 parcs repartits pels cinc districtes que formen la ciutat de Nova York. Molts d'aquest concerts es celebren a Central Park i són una bona manera d'acabar una tarda després de tot un dia de visites turístiques per la ciutat.


Concert Festival SummerStage a Central Park

Festival SummerStage ( by CP Thornton )

El calendari del Summerstage Festival es pot consultar en aquest enllaç.

Concert de l'Orquestra Filharmònica de Nova York a Central Park

Un altre esdeveniment que no t'has de perdre per res del món, si estàs a Nova York el dimecres 13 de juny del 2018, és el concert gratuït que anualment ofereix l'Orquestra Filharmònica de Nova York a Central Park, que a més a més finalitza amb un fantàstic castell de focs artificials.


Concert de l'Orquesta Filharmònica de Nova York a Central Park

Concert de l'Orquestra Filharmònica de Nova York a Central Park ( by New York Philharmonic )

Com et pots imaginar a aquest esdeveniment gratuït assisteix molta gent, una bona idea és fer un berenar sopar al parc i esperar amb tranquil·litat que comenci el concert. L'ambient és molt bonic i el concert és espectacular, segur que no et decebrà.

Visitar l'illa dels governadors

A la llarga llista d'activitats que pots fer a Nova York durant tot l'any, si vas a l'estiu pots afegir una visita a Governors Island, una petita illa pròxima a Manhattan que únicament es pot visitar durant els mesos d'estiu i fins a finals de setembre ( veure mapa ).

A aquesta illa només es pot accedir en ferri i és un magnífic pla per a una tarda d'estiu a Nova York , et podràs relaxar gaudint de la natura, passejar en bici, patinar, fer un picnic i prendre unes fotos meravelloses del Skyline de Nova York i de l'Estàtua de la Llibertat.


Vista de Nova York des de Governors Island

Vista de Nueva York des de Governors Island ( by Nestor Rivera )

El nom de l'illa té el seu origen el 1784, època en la qual els governadors britànics vivien a l'illa. Actualment és un parc públic on els habitants de Nova York van a desconnectar, passejar i gaudir del seu temps lliure quan arriba el bon temps.

Les millors fotografies del Skyline de Nova York i de l'estàtua de la llibertat les faràs a Governors Island

A Governors Island pots passar un meravellós dia realitzant tot tipus d'activitats a l'aire lliure. Algunes d'aquestes activitats són:

 • Passejar amb bicicleta sense preocupar-te dels cotxes. Les bicicletes es poden llogar a l'illa ( també hi ha tàndems per dues i quatre persones ). A més a més, de dilluns a divendres pots gaudir d'una hora gratis de bicicleta de les 10 del matí fins al migdia.

  Visitar les fortificacions de Fort Jay i Castle Williams , construïdes en 1794 i 1811 respectivament, les quals van ser utilitzades per defensar el port de Nova York.

  Si t'animes a pujar a un dels seus petits turons podràs gaudir d'unes vistes incomparables de l'Estàtua de la Llibertat, del Downtown Manhattan, del Pont de Brooklyn i del passeig marítim de Brooklyn.


Estàtua de la Llibertat vista des de Governors Island

Estàtua de la LLibertat ( by Shinya Suzuki )

 • Veure les obres i representacions que exposen tota mena d'artistes a l'aire lliure i participar en tallers dirigits per estimular el petit artista que tots portem dins.

  Descansar a alguna de les 50 famoses hamaques vermelles de Hammock Grove, on podràs relaxar-te entre els arbres mentre contemples l'Estàtua de la Llibertat i el Skyline de Nova York.

  Si vas amb nens, serà una parada obligatorioa la zona de Slide Hill , on trobaràs divertits tobogans de diferents longituds alguns dels quals estan dissenyats perquè dues persones baixin alhora.

Una de les atraccions més divertides de la Governors Island, és la seva pista de patinatge a l'aire lliure inaugurada el maig del 2018. Situada al llarg de la costa occidental de l'illa, prop de l'històric Castle Williams i amb vistes a l'Estàtua de la Llibertat. És un dels pocs llocs de la ciutat de Nova York per patinar durant els mesos d'estiu.

La pista està feta d'un material sintètic dissenyat per patins de gel metàl·lics i té 745 metres quadrats. Les instal·lacions disposen d'un servei de lloguer de patins per a totes les edats i el preu del lloguer de patins és de 20 dòlars per als adults i de 15 dòlars per als nens. La pista de patinatge obre tots els dies i l'horari de dilluns a divendres és de 10 del matí fins les 5 de la tarda i durant el cap de setmana tanca a les 6. A excepció dels divendres, què des de l'1 de juliol es pot patinar fins a les 9 del vespre.

De la mateixa manera que amb les bicicletes, existeix un horari en el qual l'activitat es pot ralitzar de forma gratuïta. En aquest cas, es pot patinar gratis de dilluns a divendres durant les dues primeres hores del matí, és a dir, de 10 a 12 del matí.

En Governors Island hi ha molts espais verds amb ombra on es pot col·locar una manta sobre l'herba i menjar. Pots portar menjar a Governors Island però no begudes alcohòliques, tot i que és possible comprar i consumir aquest tipus de begudes en àrees específiques. També trobaràs taules de pícnic però no està permès fer foc.


Arbres a Governors Island

Governors Island ( by Nick Amoscato )

Si no vols portar menjar, no et preocupis, a la zona de Liggett Terrace podràs triar entre una àmplia oferta de sabors i preus i si la teva visita és en cap de setmana, també podràs menjar a la zona de King Avenue. En aquestes dues zones es permet el consum de begudes amb alcohol i podràs prendre una cervesa fresqueta si et ve de gust.

No es poden portar mascotes a Governors Island

Hi ha una sèrie de normes que és interessant conèixer abans d'anar a Governors Island. No es permet fumar tabac, cigarrets electrònics o altres productes que produeixin vapor o fum. Tampoc és possible portar vehicles motoritzats, incloent bicicletes motoritzades, scooters o patinets. I finalment, una mala notícia per als que tinguin mascota, no es poden dur a Governors Island. Únicament estan permesos els gossos de guia per a invidents.


Com anar a Governors Island?

Per arribar a Governors Island hauràs agafar un ferri, ho pots fer des de Manhattan i des de Brooklyn. Tots dos molls són fàcilment accessibles en metro ( plànol del metro de Nova York ).

El ferri des de Brooklyn funciona únicament durant el cap de setmana.
 • Ferry des de Manhattan a Governors Island

  El ferri des de Manhattan té la seva sortida cap a Governors Island al Battery Maritime Building ( veure mapa ) ubicat al 10 South Street, molt a prop de la terminal del ferri a Staten Island. Pots arribar amb la línia 1 de metro baixant a la parada de South Ferry, les línies 4 i 5 de metro baixant a la parada de Bowling Green i a la línia R de metro baixant a la parada de Whitehall Street.

  Un avantatge d'agafar el ferri des de Manhattan és que hi ha tres ferris gratis a Governors Island. Si matines una miqueta i agafes el ferri amb sortida a les 10, a les 11 o el de les 11:30 del matí no hauràs de pagar.

  L'últim ferri amb direcció a Manhattan surt de Governors Island a les 6 de la tarda de dilluns a dijous. Divendres amplia el seu horari fins a les 10 de la nit i durant el cap de setmana el darrer ferri és a les 7 de la tarda.


Ferry Governors Island

Ferry a Governors Island

 • Ferry desde Brooklyn a Governors Island

  El ferry des de Brooklyn surt del Pier 6, un dels molls del Brooklyn Bridge Park ( veure mapa ). Pots arribar fàcilment fins aquí amb metro, si agafes la línia de metro 2 3 4 y 5 i baixes a la parada de Borough Hall o agafes la línia de metro R i baixes a la parada Court Street.

  El ferri des de Brooklyn funciona únicament durant el cap de setmana. També pots viatjar a Governors Island gratis amb aquest ferri si matines una mica i agafes el ferri que surt a les 11 o el de les 11:30 del matí.

  L'últim ferri amb direcció Brooklyn surt de Governors Island a les 7 de la tarda.

El bitllet en tots dos ferris es compra just abans d'embarcar i té un preu de 3 dòlars anada i tornada a Governors Island, recorda que és gratis per als nens menors de 13 anys. El trajecte és molt curtet i tranquil, dura aproximadament 10 minuts.

Ara ja saps una mica més de tot el que Nova York et pot oferir a l'estiu, recorda que si tens algun dubte sobre Nova York, o sobre algun dels molts llocs interessants a visitar a Nova York, pots preguntar al fòrum de Nova York i segur que algun membre de la comunitat et podrà ajudar.


Booking.com

També et pot interessar ...

Booking.com

New York CityPass
New York CityPass
des de

120,44 €

Compri el New York CityPass, la millor oferta de la Gran Poma. El New York CityPass és com una targeta turística: li estalvia temps i diners, permetent-evitar les llargues cues de compra d'entrades per sis de les atraccions més destacades de Nova...


New York Pass amb accés ràpid
New York Pass amb accés ràpid
des de

121,14 €

La seva aventura a Nova York, ara més fàcil i econòmica amb aquest passi turístic que li ofereix accés a més de 90 activitats, incloses les opcions i les atraccions més icòniques de la ciutat, moltes amb accés Eviteu les cues. Amb accés ràpid a...


Recorregut Contrastes Nova York
Recorregut Contrastes Nova York
des de

40,44 €

Nova York és una ciutat de contrastos que ha estat anomenada el "gresol de cultures" dels Estats Units. Aquest recorregut per tres barris, Brooklyn, Queens i el Bronx, li mostrarà l'autèntica diversitat de la ciutat. Hi ha comunitats ètniques...


Cascades del Niàgara: Excursió dun dia per aire des de Nova York
Cascades del Niàgara: Excursió dun dia per aire des de Nova York
des de

482,29 €

Descobreixi la bellesa i la imponent força de les cascades del Niàgara en una excursió d'un dia des de Nova York. El vol el portarà fins al nord de l'estat de Nova York, recorrerà els cataractes a banda i banda de la frontera, nord-americà i...


Excursió amb autobús amb parades lliures per tota la ciutat de Nova York
Excursió amb autobús amb parades lliures per tota la ciutat de Nova York
des de

26,46 €

Gaudeixi del seu propi itinerari turístic amb el circuit amb autobús amb parades lliures per tot Nova York. Un recorregut amb autobús amb parades lliures és la forma ideal d'explorar la Gran Poma, amb guies que li aniran informant i entretenint...


Trasllat privat des dels aeroports de Nova York amb tot inclòs
Trasllat privat des dels aeroports de Nova York amb tot inclòs
des de

81,84 €

Per què malgastar el valuós temps de les seves vacances esperant a les llargues cues dels autobusos o taxis dels abarrotats aeroports de Nova York? Viatgi de forma ràpida des de l'aeroport JFK, La Guàrdia o Newark al seu allotjament a Manhattan...


Trasllat privat des dels aeroports de Nova York per sortides amb tot inclòs
Trasllat privat des dels aeroports de Nova York per sortides amb tot inclòs
des de

81,84 €

Per què atabalar-se esperant taxis o autobusos poc fiables per traslladar-se als abarrotats aeroports de Nova York. Garanteixi la seva tranquil·litat amb un trasllat privat des del seu hotel a Manhattan a l'aeroport John F. Aeroports Kennedy, La...


Creuer amb sopar a Nova York: Bateaux New York
Creuer amb sopar a Nova York: Bateaux New York
des de

181,90 €

En aquest luxós creuer amb sopar per la ciutat de Nova York podrà degustar una cuina gurmet mentre gaudeix de música jazz en directe i es xopa de les impressionants vistes de Manhattan, Nova Jersey i Brooklyn. Passada per davant de l'edifici de...


Tour en helicòpter
Tour en helicòpter
des de

188,95 €

Vegi des de l'aire els famosos monuments de Nova York en un emocionant recorregut en helicòpter de 15 minuts. Es trobarà de cara amb l'Estàtua de la Llibertat mentre vola per sobre del ríu Hudson. Admireu el magnífic Empire State Building, el...


El Rei LLeó a Broadway
El Rei LLeó a Broadway
des de

136,54 €

Reservi les seves entrades per veure El Rei Lleó a Broadway, un gran espectacle guanyador d'un Tony. El Rei Lleó és un dels musicals favorit de nens i adults per igual, una festa d'imatges i sons amb un vestuari vistós i música d'Elton John i Tim...


El Fantasma de lÓpera
El Fantasma de lÓpera
des de

36,15 €

Durant la seva estada a Nova York no es perdi l'oportunitat de veure l'espectacle de Broadway de més durada, el màgic El Fantasma de l'Òpera d'Andrew Lloyd Webber. Tindrà el privilegi de seure a la secció de l'Orchestra o la Front Mezzanine de...


Aladdin a Broadway
Aladdin a Broadway
des de

78,83 €

Reservi les seves entrades per a la nova versió per a Brodway guanyadora d'un Tony del clàssic de dibuixos animats de Disney "Aladdin". Vegi l'entranyable elenc de personatges cobrar vida en un musical al New Amsterdam Theater de la ciutat de...


Chicago a Broadway
Chicago a Broadway
des de

61,87 €

Mireu el gran èxit musical de Broadway, Chicago, mereixedor de sis premis Tony, dos premis Olivier, un Grammy i milers d'ovacions dempeus. Afegiu una mica de Chicago a la seva visita a Nova York. Oferta especial - Faci la seva reserva i...


Anastasia a Broadway
Anastasia a Broadway
des de

99,99 €

Inspirat a les entranyables pel·lícules, el romàntic i ple d'aventures nou musical d'Anastasia arriba a Broadway.


Wicked a Broadway
Wicked a Broadway
des de

97,40 €

Wicked narra la història mai explicada de les bruixes d'Oz. Wicked, amb autèntics micos voladors, un viatge a la ciutat Esmeralda i la música moderna i vertiginosa de Stephen Schwartz, és un genuí espectacle per a la vista i les oides.


Kinky Boots a Broadway
Kinky Boots a Broadway
des de

91,05 €

Passi-ho d'escàndol i vegi Kinky Boots a Broadway, un fabulós i divertit musical amb una contagiosa banda sonora original escrita per la guanyadora d'un Premi Grammy Cyndi Lauper. Aquesta història de canvi i acceptació sobre com superar les...


El llibre de Mormó
El llibre de Mormó
des de

103,92 €

Reserva la millor entrada a Broadway, "The Book of Mormon", l'espectacle guardonat amb premis Tony considerat per The New York Times com el millor musical d'aquest segle. "The Book of Mormon" és una comèdia sobre dos missioners que viatgen a...


Hello, Dolly a Broadway
Hello, Dolly a Broadway
des de

74,42 €

Bette Midler torna a Broadway en un dels musicals més preuats de la història teatral "Hello, Dolly!", També actua David Hyde Pierce. Amb música i lletra de Jerry Herman i un llibret de Michael Stewart, Hello, Dolly! narra la història d'una...


Jersey Boys a Broadway
Jersey Boys a Broadway
des de

51,41 €

La història darrere de la música de Frankie Valli & The Four Seasons el portarà dels carrers de Newark als cims de la fama. Seguiu l'increïble viatge dels quatre nois units per un somni: arribar al cim sense abandonar, sense vendre i sense...